Ιστοσελίδα του Ενοριακού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Ημεροβιγλίου Θήρας - Καλωσήλθατε στην ενορία μας
 
Τα εκκλησάκια μας
 
Ενότητες
Καλωσόρισμα
Το Μυστήριο του Γάμου
Ιεραποστολικά
Ενοριακό συμπόσιο
Ορθόδοξο γλωσσάρι
Προσευχητάρι
Παραδοσιακές Συνταγές
Τα παράξενα του κόσμου
Προτεινόμενα βιβλία
Τεχνότοπος
Πατερικός λόγος
Ορθοδοξία
Θεολογία Εικόνων
Αγιογραφίες- Ψηφιδωτά
Γνωρίζετε ότι...
Αγιορείτικη ματιά
Με ποιητική διάθεση
To Μυστήριο της βάπτισης
Λαογραφικά
Ιστορία
Το γεροντικό
Αλήθειες
Νηστείες της εκκλησίας
Σχόλια στις παραβολές
Αφιερώματα
Λόγος Επίκαιρος
Orthodox Speech
in English
Το BLOG (ιστολόγιο) της Ενορίας μας -Για θέματα επικαιρότητας
 
 
e-mail
 
ENGLISH
 
Καλωσόρισμα
Αγαπητέ μας επισκέπτη. Στις πανέμορφες Κυκλάδες και στο νοτιότερο τμήμα της βρίσκεται η πανέμορφη και ξακουστή Θήρα ή αλλιώς όπως είναι γνωστή -Σαντορίνη.
Η ιστοσελίδα μας αυτή θέλουμε να λειτουργήσει κάτι σαν σεισμογράφος. Να καταγράφει τις αναζητήσεις, τους πόνους, την οδύνη της εποχής μας από τη μια, και τα σημάδια της παρουσίας του Θεού από την άλλη. Δεν ζητάμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Δεν ζητάμε να διδάξουμε. Προσπάθεια κάνουμε να λειτουργούμε απλά, έξω από φόρμες, όμως με τα σημάδια από την παρουσία και κυρίως τις εμπειρίες των Αγίων της εκκλησίας μας.
Η Σαντορίνη, η Σαντορίνη μας, με την πανέμορφη καλντέρα, τις ξακουστές παραλίες της με το ιδιαίτερο μαύρο χρώμα τους, τα τρυφερά και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, το λαμπερό φως του Αιγαίου, την «έντονη νυχτερινή ζωή» τους καλοκαιρινούς μήνες, τα κρουαζιερόπλοια που φέρνουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, το επιβλητικό ηφαίστειο καθώς και την πετρώδη χρωματιστή γη και το απαραμύθητο τοπίο.
Ένα νησί που συναντιούνται άνθρωποι από όλες τις φυλές, από όλες τις παραδόσεις και κουλτούρες. Είναι όμως – στο βάθος αν κοιτάξεις- αυτή μόνο, η πραγματική Σαντορίνη;
Όλοι στις μέρες μας μιλάμε για κρίση. Κρίση στην κοινωνία, στην οικογένεια, στην παιδεία, στην δικαιοσύνη... Στην πατρίδα μας που περνάει μία φάση θεμελιακών ίσως μετασχηματισμών στην Εκκλησία, ορισμένοι ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι ζουν την οδύνη της κρίσεως και βάζουν τον δάκτυλο στην πληγή. « Ξέρεις τι θα πει να μην συμβαίνει τίποτε; Να γίνονται τόσα πράγματα και μέσα σου να μην συμβαίνει τίποτε;», έλεγε ένας αγιορείτης μοναχός, «και ξέρεις τι αρχίζει να συμβαίνει όταν αυτό το μηδέν στο οποίο βρίσκεσαι, το επισκεφθεί ο Θεός;»
Ένα μικρό κομμάτι από αυτή την ομορφιά φιλοδοξούμε να ξετυλίξουμε μπροστά σου. Εδώ θα έχεις την ευκαιρία να δεις φωτογραφικό υλικό για όλα τα εκκλησάκια που έχει η ενορία μας και λίγα λόγια για το καθένα. Θα μπορέσεις να μελετήσεις τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου, να χαθείς μέσα στις μυρωδιές των παραδοσιακών συνταγών για γλυκά και φαγητά.
Ζώντας και μεγαλώνοντας μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, νιώθοντας και βιώνοντας την οικουμενικότητά της και μη μαθαίνοντας την τόσο από τα εγχειρίδια της θεολογίας όσο από την Θεία Λειτουργία της, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, όταν η Θεία Λειτουργία γίνει κομμάτι της ζωής μας (πράγμα που αποτελεί τον τελικό σκοπό της υπάρξεώς μας), βλέπεις μια άλλη Σαντορίνη, με τις πολλές και πανέμορφες εκκλησίες , τα ήθη και έθιμα αυτού του ευλογημένου τόπου και την χάρη του, που αποπνέουν όλα αυτά, γιατί φωτίζονται από το φως του Χριστού και της Χάρης Του.
 
Σύνδεσμοι
Οδηγός Σαντορίνης
ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ
ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΥΠΕΡ Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.
ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ?
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΡεσάΛτο
I.Μ.Παντοκράτορα
Ι. Μ. ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΠΕΛΑΓΙΑΣ)
Ι.Μ.ΛΕΜΕΣΟΥ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ
H ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
EΓΚΟΛΠΙΟ
π. ΚΩΝΣΤΑΝTIΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ mp3
MAΚΡΥΓΙΑΝΝΗ «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ»
παπα-Λύβιος
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΣANTORINIOS
Η Εκκλησία της Ταιβάν
Ραδιόφωνο της Ι.Μ.ΛΕΜΕΣΟΥ
ΟΡΘΟΔΟΞΟ FORUM
ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ
TO OΡΘΟΔΟΞΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ -ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ
Ενοριακό Ιστο-Λόγιο
ΤO KAΛΛΟΣ ΘΑ ΣΩΣΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Νέα
Θεολογικός Λόγος
ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ-Γέρων π.Σωφρόνιος Σαχάρωφ
 
Ιστοσελίδα του Ενοριακού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Ημεροβιγλίου Θήρας - Hμεροβίγλι - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ -
πίσω πάνω
powered by Marinet copyright © 2005
Marinet Web design and development